Kekal Kuat Kekal Sihat Dengan Nutrilite Cal Mag D Plus Amway

Cari Calcium, ambil Cal Mag D, Cari Magnesium, ambil Cal Mag D, Cari vitamin D, ambil Cal Mag. Kenapa perlu dapatkan 3 botol, kalau 3 keperluan ni ada dalam setiap 1 tablet.

Dulu saya selalu perasan masih muda, jadi bagi saya KALSIUM tu hanya untuk orang tua. Makin menganjak usia, saya perasan kaki saya kerap CRAMP atau kata orang kampung kejang biawak.

Pastu akan ada kebas kebas bila cramp tu hilang. Bila baca sebab apa jadi macam tu rupanya sebab kurang kalsium dan magnesium. Bila belek-belek barulah tahu kita perlukan magnesium, kalsium dan Vitamin D untuk tulang.

Cal Mag D

Cal Mag D adalah singkatan bagi Calcium, Magnesium dan Vitamin D.

Nutrilite Cal Mag D Plus Amway
 1. Calsium

Calsium ni dah ramai tahu fungsinya adalah untuk menguatkan tulang dan gigi.. dan biasanya ada yang kata nak kuatkan tulang kena ambil susu.. tapi tahukah kita, bila kita ambil susu ni sebenarnya dalam masa yg sama kita menyimpan lemak dalam badan, tapi dengan Cal Mag tiada kerisauan dengan lemak.

 1. Magnesium

Fungsi magnesium pula untuk melembutkan.. lembutkan apa? lembutkan urat saraf, melembutkan salur darah, melembutkan otot rahim bagi yang mudah senggugut, melembutkan najis bagi yang ada masalah sembelit, dan magnesium ni juga membantu atasi gastrik yang mana fungsi magnesium bantu membuang acid yang berlebihan dalam badan.

 1. Vitamin D

Pentingnya vitamin D juga memain peranan dalam pembentukan dan penjagaan tulang, gigi.. dan vitamin D ni juga membantu lebih lagi dlam penyerapan Calcium tadi.. sebab tu dlam pengambilan calcium, vitamin D juga perlu ada.

Cal Mag D Plus Nutrilite

Cal Mag D Plus Nutrilite ni sesuai bagi mereka yang hadapi masalah seperti

 • Gastrik
 • Maigrain
 • Sembelit
 • Sakit belakang
 • Senggugut
 • Sukar tidur
 • Sakit sendi

Selain dari masalah di atas, Cal Mag ni juga bantu buang asid berlebihan dalam badan kita, bagus jugak untuk tulang ,gigi dan rambut kita. Alhamdulillah semakin berkurang dah semua masalah kat atas ni dengan Cal Mag ni.

Kebaikan Cal Mag D Amway

Cal Mag D Plus Nutrilite Amway

Best sangat Cal Mag D ni lengkap kalsium + vitamin D + magnesium dalam satu tablet sahaja. Memang kena gabungan tiga-tiga ni baru dapat manfaat yamg sempurna, bukan sekadar kalsium sahaja. Jom tengok kebaikan Cal Mg D ni

 • Ia membantu masalah kekejangan otot, sakit sendi, sakit tumit, sakit lutut, dan sakit pinggang.
 • Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang.
 • Membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit.
 • Fungsi Vitamin D : Menambah Baik Penyerapan Kalsium. Dos harian Cal Mag mengandungi lebih banyak vitamin D berbanding yang terdapat dalam 3 cawan susu diperkuat untuk menambah baik penyerapan kalsium.
 • Ia membantu atasi masalah simpul biawak / kekejangan otot, sakit sendi, sakit tumit, sakit lutut, sakit pinggang .
 • Fungsi Kalsium : Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi. .
 • Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang. .
 • Membantu penghasilan susu ibu yang banyak. .
 • Membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. .
 • Fungsi Magnesium : Magnesium pula berfungsi untuk mngurangkan kekejangan dan keletihan otot dan mencegah komplikasi diabetes

Jom amalkan Cal Mag nutrilite. 1 biji tablet = 1 gelas susu berkalsium tinggi + 80 biji badam. Sangat sesuai untuk yang tak suka minum susu.

Cara Makan Nutrilite Cal Mag D Plus

Cara makan Cal Mag D Amway ni cukup mudah. Amalkan makan nutrilite Cal Mag ni 1 tablet 3 kali sehari.

Harga Cal Mag D Plus

Cal Mag D Plus Amway ni ada 180 tablet harga runcit dia RM87.00 manakala harga beli bila dah jadi ahli Amway RM69.50.

Lagi jimat beli kalau dah jadi ahli amway. Sekiranya nak beli dengan harga ahli boleh wasap Aewin dan Aewin daftarkan jadi ahli Amway. Tidak kiralah nak jadi APC ke atau ABO, bila dah jadi ahli Amway terus boleh beli dengan harga ahli.

Siap boleh terus walk in di mana-mana Amway shop yang berdekatan untuk beli barang amway.

Kalau taknak jadi ahli dan nak beli pun boleh. Tapi kena beli pakai harga runcit. Yang belum try atau yg tak tahu nak dapatkan lecithin ni ni boleh contact Aewin di https://wasap.my/+60139561025/calmagd+amway

Testimoni Cal Mag

Cal Mag D Amway

Leave a Comment